Beszól a Motivátor! Állod a sarat?

 


 

      Végre nyár van! Süt a nap, szabadság! Nem kell suliba menni, leckét írni, nem nyüstölnek a tanárok és persze addig alszol, ameddig csak akarsz! Szuper!

Ám az első pár hét általában hamar elveszik a hirtelen jött bőség zavarában. Miközben kiélvezed a nyár és a szünet adta lehetőségeket, előfordul, hogy otthon a gép elé keveredsz! Ha már egyszer ott ragadsz, akkor hiába unszolnak nehéz kirobbantani onnan. De persze mindig van kifogás: „Túl meleg van!”, „Fáradt vagyok!”, „Áh… most nincs kedvem…” Ismerős? Főleg a mindenki által kedvelt „Takarítsd ki a szobád!” mondatról nem is beszélve! :D

Lekötnek a játékok és a közösségi oldalak (pl.: Facebook), ahol a többiekkel chatelhetsz. Szeptemberben majd, mindenki más a nyári élményeiről fog áradozik a suliban, te mit fogsz mesélni? Ne kamuzz, hogy nem kockultál, most is a net előtt punnyadsz és minket olvasol! :P

Tudom, hogy titkon azt várod, hogy a titkos szerelmed vagy kiszemelted rád írjon. Tegyük fel megtörténik… ÉS?!

 

Most gondold csak végig! Ha meg is történik, honnan tudod, hogy biztosan vele beszélsz –e? Milyen témát dobnál fel neki, miközben nem látod az arcát? Nem látod, mi tetszik neki igazán. A kezét sem tudod megfogni, arról nem is beszélve, ha úgy alakulna esetleg, a csók szóba se jöhet! 


Tessék felemelni a feneked és ki menni a szabadba! Hívd el sétálni őt, de ha szégyenlősebb vagy, hívj több ismerőst és hívd őt is el! Akár a térre dumálni, vagy a Duna partra napozni, sétálni.


Ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön!

Ha meg csak unatkozol, ne írogasd ki facebookra percenként, hogy „unatkozom”. Szerinted az, változtat valamin? Fogd magad és fuss össze a barátaiddal, ne otthon szerencsétlenkedj, akkor csak bedepizel! Hidd el nem csak te vagy így! Rajtad áll, mennyire lesz izgalmas a nyarad!


 

 Ha rászánnád magad, hogy kimozdulj, akkor a következő rovatunk tárt karokkal vár:

 

(többet a csókról a „tabuk és tévhitek” rovatunkban megtalálsz!)

Kocka veszély vigyázat!
Mi a diagnozis? Te mennyire vagy net függő? 
Teszteld le most!

1. Egy nap mennyit netezel?
a) folyamatosan

b) többször felkukkantgatok

c) egyszer megnézem

d) egyáltalán nem
 

2. Haverokkal mennyit találkozol egy héten?
a) mindennap
b) csak a hétvégén

c) a héten 2-3

d)a héten 4-5
 

3. Hol szerzel új barátokat, ismeretségeket? (amelyik jellemző leginkább – tedd a szívedre a kezded és – azt válaszd!)
a) online játék közben

b) utcán, téren, közösségi helyen (buli, mozi…stb)

c) facebookon vagy más közösségi hálón

d) nyaralás közben

 

4.Ha átjön a barátnőm/barátom, akkor ezt csináljuk:

a) internetezünk külön-külön, nyomkodja mindenki a saját mobilját

b) együtt nézegetjük a facebookot vagy mást és röhögünk

c) nem netezünk egyáltalán, csak hülyülünk

 

5. Hogyan tartod a kapcsolat a barátaiddal?

a) chaten, facebookon, e-mailen

b) telefonon, sms

c) személyen találkozunk


Értékelés

Kocka veszély!
A megszállott! Ha bármit kérdeznek, egyből tudod, hova kell nyúlni a neten, hogy választ adj rá. Az internet számodra, olyan, mint éhezőnek egy szelet kenyér! Áramszünetben is rá googlezol, hol a gyertya a lakásban! Nézd meg, hogy mi az a „személyes kontakt „ nyugi nem egy fertőző betegség!

 

Az arany középút!
A mértékletesség és a harmónia gyermeke vagy. Tudod hol a határ! Minden szülő álma vagy, nem kell érted aggódni, hogy hajnalig a neten szörfözöl és más nap úgy ragadnak le a szemeid, mint ha 

kötelező volna. Csak így tovább, tartsd meg jó szokásodat! Osszad az igét!

 

Offline!
Tudod, mi az, hogy internet? Te aztán, igazán a való világban élsz! Neked nem kell attól tartanod, hogy beszippant a virtuális világ fertője. Ha valaki nem talál otthon, egyből az egyik barátodnál vagy lent a téren keres. Azért, ha néha felkukkantasz és körbe nézel nem fognak elátkozni.